Ilmainen kotiinkuljetus yli 150 euron tilauksiin!

Maksutavat

Paytrail Oy
Hyväksymme Suomalaisista  verkkopankeista Nordean, Osuuspankin, Sampo Pankin, Handelsbankenin, Tapiolan,  Ålandsbankenin, S-Pankin, Aktian, Säästöpankin, Paikallisosuuspankkien ja Nooa  Säästöpankin verkkomaksupainikkeet sekä Luottokunnan korteista Visan, Visa  Electronin ja MasterCardin.

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla
Mikäli haluat maksaa  Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla, Retail Stores Finland Oy (Nettivaraosat.fi) toimii ainoastaan  tuotteiden ja palveluiden markkinoijana ja
lisäksi toimittaa tuotteet  ostajalle. Reklamaatioista vastaa Paytrail Oy


Paytrail Oy toimii Visa, Visa Electron  tai
MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa tuotteen myyjänä ja  kauppa
syntyy asiakkaan ja Suomen Verkkomaksut Oy:n välille. Myyjän  vastuulla
ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Suomen Verkkomaksut Oy  on
myös maksun saaja.
Paytrail Oy, y-tunnus:  2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit
Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun  toteuttaa Suomen Verkkomaksut Oy (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien  ja luottolaitosten kanssa. Suomen Verkkomaksut Oy ostaa maksusuorituksen ja  tilittää sen kauppiaalle. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten  perinteinen verkkomaksaminenkin. 

Klarna - Lasku

klarnalasku

Laskulla maksat helposti ja turvallisesti kun tavara on ensin kotonasi. Maksuaika on 14 päivää. Maksumuistutuksesta  veloitetaan voimassa olevan lainsäädännön mukainen muistutusmaksu,  alkaen 5 euroa sekä kulloinkin voimassa olevan korkolain mukainen  viivästyskorko (viitekorko lisättynä 7% lisäkorolla). Luottotiedot  tarkistetaan ennen luoton myöntämistä ja toimitus suoritetaan ainoastaan  luotonottajan väestörekisteriin ilmoitettuun osoitteeseen. Mahdollisen laskutuslisä ilmoitetaan kassalla.
   

Klarna- Tili

klarnatili1

Voit maksaa tilauksesi osissa käyttämällä Klarnan osamaksu maksutapaa. Klarnan osamaksulla 

Maksaessasi Klarna Oy avaa ensimmäisen tilauksen yhteydessä sinulle tilin automaattisesti.

Lisätietoa Klarna Lasku ja - Tili maksutavoista Klarnan kotisivuilta.  
      

 

Toimitustavat

Käytämme  lähetysten toimittamiseen pääasiassa  Suomen  Postia ja Matkahuoltoa. Tuotteet  lähetetään  parin seuraavan arkipäivän aikana. Pidätämme oikeuden muuttaa   toimitustapaa, esim. suuret/painavat lähetykset tulevat rahtina,   valitusta toimitustavasta riippumatta. Toimitustavan muutos on yleensä   etu ostajalle, eikä se vaikuta ostosten kokonaishintaan. Paketit   toimitetaan kuljetusyhtiöiden ehtoja noudattaen. Osa tuotekuvista   viitteellisiä.

Saat sähköpostiisi  vahvistuksen, kun paketti lähtee liikkeelle. Pääsäntöisesti saat samalla  lähetystunnuksen, jonka avulla voit seurata pakettisi kulkua.

Tilatut  tuotteet voi myös   noutaa Tampereen  noutomyymälästämme, osoitteesta  Hatanpään  valtatie 40,  Tampere (käynti  sisäpihalta). Nouto arkisin  klo 8-17, lauantaisin klo  8-12 (kesälauantait suljettu). Verkkokaupan   hinnat saattavat poiketa myymälän hinnoista. Osa tuotteista on  varastoituna muihin varastoihin.

Toimituskulut

Toimituskulut päivittyvät automaattisesti ostoskorin sisällön mukaan.

Pidätämme   oikeuden muuttaa postiennakkotilauksen lasku-tilaukseksi. Tällaisissa   tapauksissa lasku toimiteen paketin mukana, erikseen postilla tai   sähköpostilla. Maksuehto on 14 päivää netto. Mahdollinen postiennakon   osuus muuttuu näin ollen laskutuslisäksi, loppusumma on kuitenkin aina   sama kuin tilaushetkellä. 

Lahjakorttia tai   alennuskoodia voi käyttää vain yhden per tilaus. Niitä ei välttämättä   voi käyttää toimituskuluihin, eikä käyttämätöntä osaa palauteta.

Myyntialue
 
Verkkokaupassa myytäviä tuotteita  toimitetaan ainoastaan Suomen alueelle. 

Toimitusaika
 
Tilaukset   pyritään toimittamaan  postiin tilauspäivästä parin seuraavan   arkipäivän aikana. Pyrimme poistamaan  väliaikaisesti loppuneet tuotteet   verkkokaupasta, mutta jos jokin tilaamasi  tuote on loppu, ilmoitamme   tästä välittömästi. Lähetämme halutessasi koko  tilauksen heti  puuttuvan  tuotteen saatuamme. Tilaukset pyritään toimittamaan   täydellisinä.  Mikäli jokin tuote on pitempiaikaisesti loppu ja emme  pysty  saamaan  sitä kohtuuajan kuluessa lisää, niin tilaus voidaan  toimittaa  osissa.Toimitusaika on arvio siitä, kun tuote lähtee meiltä.   Toimitusaika lasketaan ilman viikonloppuja ja arkipyhiä. Juhlapyhät  saattavat viivästyttää paketteja 1-2 päivää.

Tuotteen palautus
 
Lähes kaikilla   tuotteilla on 14 päivän lakisääteinen palautusoikeus. Palautuksesta on oltava kirjallisesti yhteydessä ennen palautusta. Palautettavan tuotteen pitää olla kokonaisuudessaan käyttämätön   ja myyntikuntoinen alkuperäispakkauksessaan. Postista löytyy asiakaspalautussopimus nimellä Retail Stores Finland Oy. Palautukset tulee tehdä aina postin kautta,  ellei toisin ole sovittu.  Jos muulla tavoin tehty palautus, esim.  kokonsa tai painonsa takia edellyttää  erityiskuljetusta, kannattaa vaihtoehtoja tiedustella etukäteen. Yritys voi  vaatia kuluttajaa maksamaan palautuskulut*. Kauppias ei lunasta  postiennakolla lähetettyjä palautuksia. Liitä aina palautettavan tuotteen mukaan kopio laskusta tms.

Mahdollisissa takuuasioissa ota yhteys aina kauppiaaseen,  ellei toisin ole mainittu. Kauppias ei vastaa mahdollisista  välillisistä kuluista, ellei toisin ole sovittu.

 

Toimituksessa rikkoutuneet lähetykset
   
Valitettavasti  kuljetusyhtiöt huolellisesta pakkaamisesta huolimatta ei aina onnistu    kuljettamaan paketteja ehjänä perille. Tämän takia on hyvä jo lähetystä    noudettaessa tarkistaa paketin kunto ja mahdolliset vauriot  paketissa. Mikäli lähetys on vaurioitunut kuljetuksessa, tee HETI    vahinkoilmoitus ottaessasi paketin vastaan. Ota myös yhteys  kauppiaaseen, niin  sovimme miten asian kanssa edetään. Lähetyksessä  vaurioituneiden tuotteiden huomautusaika on 7 päivää paketin noudosta.

 

*=matkahuollon kautta lähetys alkaen 4,90e

Yhteystiedot

Kaikissa tilauksiin liittyvissä asioissa  tavoitat meidät seuraavasti:

- Sähköpostilla osoitteesta info(a)nettivaraosat.fi 


--


 

Henkilötietolain (523/99) 10 ja 24 §:n sekä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen rekisteriseloste


1. Rekisterinpitäjä
Retail Stores Finland Oy (y-tunnus: 2425053-0)
Hatanpään valtatie 40
33900 Tampere

 

2. Rekisteriasioista vastaava yhteyshenkilö
Samu Helminen
info(a)nettivaraosat.fi
+358 4 5863 4653

3. Rekisterin nimi
Retail Stores Finland Oy asiakasrekisteri

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
Rekisteriä käytetään ainoastaan verkkokaupan ja asiakkaan väliseen asiakassuhteen ylläpitoon, tilausten käsittelyyn ja toimittamiseen sekä asiakkuuden hoitamiseen liittyvään tiedottamiseen. Tilauksen tekeminen ei edellytä rekisteröitymistä asiakasrekisteriin.

5. Rekisterin tietosisältö
Asiakkaan perustiedot: asiakasnumero, sukunimi, etunimi, postiosoite, postinumero, postitoimipaikka, puhelinnumero, matkapuhelinnumero, sähköpostiosoite, tilaushistoria ja toimituksen seurantatiedot. Henkilötunnus luoton liittyessä kauppaan.
Rekisteriin tallennetaan asiakkaan antama lupa lähettää markkinointiviestintää.

6. Säännönmukaiset tietolähteet
Yhteystiedot tallennetaan asiakkaan rekisteröitymisen yhteydessä. Muut tiedot tallentuvat asiakkaan tehdessä ostoksia verkkokaupassa.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset  ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle
Rekisterin ylläpitäjä ei luovuta tietoja ulkopuolisille tahoille. Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet
Rekisterinpitäjän tietojärjestelmä sekä tiedostot on suojattu normaalisti käytössä olevilla teknisillä sujausmenetelmillä. Rekisterin käyttöoikeus edellyttää henkilökohtaista käyttäjätunnusta ja salasanaa, jotka myönnetään vain rekisterinpitäjän henkilökuntaan kuuluvalle, jonka asemaan ja tehtäviin mainittu käyttöoikeus liittyy.

9. Rekisteröidyn kielto-oikeus
Rekisteröidyllä on oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä häntä itseään koskevia tietoja suoramarkkinointia tai markkinointia varten. Kielto tulee tehdä kirjallisesti.

10. Rekisteröidyn tarkastus-oikeus
Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa rekisteriin tallennetut itseään koskevat tiedot ja saada niistä kopiot. Rekisterinpitäjä vastaa pyyntöön säädetyssä ajassa 1 kk. Tarkastuspyyntö tulee tehdä kirjallisesti.

11. Virheellisen tiedon korjaaminen

Rekisterinpitäjä oikaisee, poistaa tai täydentää rekisterissä olevan, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen henkilötiedon oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta. Rekisteröidyn tulee ottaa kirjallisesti yhteyttä rekisterinpitäjään tiedon muuttamiseksi. Säilytämme kuitenkin lakisääteiset tiedot 5-7 vuotta.

Tietoa toimituksesta

Yli 150€ ostoksiin ilmainen kotiinkuljetus!

*****

Alle 150€ ostoksiin toimituskulut:

Nouto Tampereen myymälästä 0€

Nouto posti/matkahuolto 4,90€

Kotiinkuljetus 9,90€

*****

Puhelintilaukset arkisin

klo 9-17

045 213 1330

*****

Kaasugrillit.net on Suomalainen Grillikauppa

Ostamalla Kaasugrillit.net -grillikaupasta, tuet kotimaista yritystoimintaa. Jos kuitenkin haluat mielummin tukea ulkomaisia sijoitusyhtiöitä, se onnistuu monessa muussa kaupassa.

Kaasugrillit.net on osa Retail Stores Finland Oy:tä, joka on täysin suomalaisomisteinen yhtiö.

Tervetuloa paremmille grilliostoksille ja kiitos kun tuet kotimaista. Siitä tulee hyvä mieli.

*****

Toimitus

Työpäivinä klo 15 mennessä tulleet tilaukset otetaan yleensä vielä samana päivänä käsittelyyn ja iso osa tilauksista ehti vielä saman päivän kuljetuksiin.

Toimitustavat löytyvät kassalta ja valittavana on mm. kotiinkuljetus ja nouto Postista tai Matkahuollosta.

Tiesitkö, että nykyisin sekä Matkahuolto, että Posti kuljettavat paketteja rajoitetusti myös viikonloppuisin. Suomen suurimpiin kaupunkeihin Postin paketit liikkuvat nykyään normaalisti maanantaista lauantaihin (aiemmin ma-pe). Lisäksi maanantai-lauantai alue laajenee koko ajan. Matkahuolto kuljettaa paketteja rajoitetusti arkipäivien ulkopuolisina aikoina. Monet postin ja matkahuollon toimipisteet ovat auki joka päivä, joten noutopakettien nouto onnistuu usein myös viikonloppuisin.

Joitakin poikkeuksia lukuunottamatta kotiinkuljetuspaketteja ei pääsääntöisesti jaeta viikonloppuisin tai arkipyhinä.

Tilauksesta tulee automaattinen tilausvahvistus heti tilauksen jälkeen sähköpostiisi.

Lisäksi saat lähetyksestä vielä erillisen ilmoituksen sähköpostiisi.